Ostropestrcová kúra nemusí být nudná!
Podzim je ročním obdobím, kdy příroda nabízí svou hojnost plodů a semen, jako je například Ostropestřec mariánský.
Dnes vám představíme výživné a chutné recepty s Ostropestrcem mariánským. Zjistíte, jak se dá krásně kombinovat s tradiční kuchyní, a může tak zpestřit jídelníček každého z nás! Jeho snadné užívání se stane pestré a ještě chutnější než dříve!
Používání Ostropestřece mariánského při vaření – TIPY A TRIKY Vašeho Bylinkáře!
Při používání Ostropestřce mariánského v kuchyni je důležité dodržovat určité zásady, abyste zachovali jeho účinky.
Zde je několik důležitých tipů, na které byste si měli dávat pozor při vaření s Ostropestrcem:
- Teplota vaření
Ostropestřec mariánský je citlivý na vysoké teploty, proto se doporučuje přidávat ho až na samém konci přípravy pokrmu, v době, kdy má jídlo pokojovou teplotu a je připraveno ke konzumaci.
- Kvalita surovin
Vyberte si kvalitní Ostropestřec. Hledejte kvalitní a osvědčené značky, abyste si byli jisti účinností výrobku.
- Přiměřené množství
Používejte doporučené dávkování uvedené na obalu výrobku.
Náš TIP:
Nezapomeňte vynásobit dávkování počtem osob, kterým budete pokrm podávat.
Výborný domácí jogurt s Ostropestrcem
POSTUP:
1. Zahřejte mléko v hrnci na mírném ohni na 80 °C.
Pokud nemáte doma teploměr, sledujte, kdy se začnou tvořit bublinky. Mléko stáhněte z ohně, přikryjte pokličkou a nechte vychladnout na 40 °C.
2. Jogurt přelijte do mísy a za stálého míchání přiléváme teplé mléko. Následně přelijeme do čistých, suchých sklenic (6 kusů o objemu 150 ml) a důkladně uzavřeme.
3. Necháme je vyzrát. – Vložíme do termotašky nebo obalíme dekou, aby si skleničky udržovaly stálou teplotu. Při zrání se často vytvoří na povrchu voda, než jogurt budeme jíst, vodu vylijeme.
4. Jogurt servírujeme s oblíbeným ovocem, pro zdravější trávení doporučujeme přimíchat 2 čajové lžičky Ostropestřce, který dodá jogurtu jemnou, oříškovou chuť.
Náš TIP:
Pokud je jogurt příliš řídký, mohlo se stát, že během zrání nebyla udržena konstantní teplota.
Víte, jaký je rozdíl mezi jogurtem a mlékem při užívání Ostropestřce?
Nedoporučujeme pít kravské mléko bezprostředně po konzumaci Ostropestřce, protože mléko je těžko stravitelné.
Mezi mlékem a zakysanými mléčnými výrobky je rozdíl. Jejich příprava je odlišná.
Zakysané mléčné výrobky, jako jogurt či kefír jsou v pořádku. Fermentované mléko v zakysané mléčných produktech je velmi dobře stravitelné. Díky tomu zakysané mléčné výrobky přispívají ke zlepšení střevní mikroflóry. Rostlinná mléka jsou také v pořádku.
Chutné bylinkové máslo s Ostropestrcem
POSTUP:
1. Předtím, než začnete s přípravou, nechte máslo změknout na pokojovou teplotu tak, aby bylo snadno zpracovatelné. Následně ho přidejte do misky.
2. Přidáme prolisovaný nebo nadrobno nasekaný stroužek česneku.
3. Dochutíme solí.
4. Bylinky najemno nakrájíme, přidáme k máslu.
5. Přidáme Ostropestřec mariánský.
6. Vše spolu důkladně rozmícháme.
7. Ochucené máslo přendáme na kus potravinářské fólie. Zabalíme, vytvoříme váleček, jehož okraje stáhneme a zatočíme.
Skladujeme v chladničce a dle potřeby používáme.
Ostropestřec mariánský je jedním z přírodních zázraků, který nám může pomoci udržovat játra v dobrém stavu. Jeho prospěšné vlastnosti [1], kterými přispívá ke správné funkci jater, dělají z Ostropestrce skvělý doplněk pro běžné užívání ako i do tradiční kuchyně.
Neváhejte a vyzkoušejte Ostropestřec mariánský i Vy…
Take davam ostropesttec do jogurtu a muzu jej jen doporucit mam dobre vysledky dekuji Marie
Dobrý den paní Providasova, děkujeme za Váš komentář 🙂 Vždy nás potěší, když si přečteme o úspěších našich zákazníků s naším Ostropestřcem💚 Budeme rádi, když nás budete informovat o pozitivních změnách při používání naší kúry i nadále a budete inspirovat další, kteří chtějí udělat něco prospěšného pro své zdraví😊
https://www.vasbylinkar.cz/obchod/detoxikacni-kura-5-plus-1-zdarma/
Přeji hodně zdraví 🍀
Zuzana, VasBylinkar.cz